Solliciteren bij VodafoneZiggo gaat gewoon door. Uiteraard met een COVID-proof sollicitatieproces.

Het verhaal van Yoram

Voormalig Discover Trainee at VodafoneZiggo

Als trainees komen we vergelijkbare uitdagingen tegen en maken we een vergelijkbaar ontwikkelproces door.

Yoram is inmiddels doorgegroeid naar de rol van JR Product Manager. Met dit verhaal gaan we een aantal jaar terug in de tijd, toen Yoram zijn Discover Traineeship doorliep.

Welke revenues kunnen we met 5G genereren? Wat zijn finance wise de effecten als we niet op 5G overstappen? Het zijn vragen die Yoram als onderdeel van zijn business case binnen Finance beantwoordt. “Dat heeft raakvlakken met mijn Master Bedrijfskunde (Digital Business), maar er zit veel meer data crunchen in. Het maken van complexe berekeningen is niet echt mijn comfort zone. Dat maakt het trouwens wel enorm leerzaam!”

Hoe vindt Yoram het om onderdeel te zijn van een groep van 25 trainees? “Op persoonlijk vlak is het heel fijn dat je in hetzelfde schuitje zit. We zijn allemaal net klaar met onze master en zijn gemotiveerd. Die mindset delen we. Bovendien is iedereen heel fris en open. Ja, we zijn soms best kritisch, maar wel met een positieve blik.” Yoram’s groep is hecht. “Dat gaat verder dan borrelen en samen de trein nemen. Zo ben ik net terug van wintersport, waarbij ik met 25 mensen ben gaan skiën. Waarvan acht uit mijn traineejaar. Je leert elkaar dus niet alleen als collega, maar ook persoonlijk goed kennen. Ik voel me nooit alleen binnen de organisatie. Er is altijd wel iemand anders die hetzelfde doormaakt. We komen vergelijkbare uitdagingen tegen en maken een vergelijkbaar ontwikkelproces door.”

Hoewel de groep hecht is, is het geen homogeen gezelschap. Yoram: “We hebben uiteenlopende studies gevolgd en komen uit verschillende culturen. Een van de trainees heeft bijvoorbeeld veel kennis van kunst, cultuur, media en psychologie. Een ander heeft een sterk politieke mindset en formuleert scherp. Daar leer je van.” Nog los van het persoonlijke contact, ziet Yoram ‘zakelijke’ voordelen. “Je hebt als trainee meteen een groot netwerk. Als ik content van een andere business unit nodig heb of iemand wil spreken die bepaalde kennis heeft, is er altijd iemand anders die me kan helpen of introduceren. Zo’n netwerk biedt kansen. Nu. En later, want we kunnen elkaar blijven helpen. Bovendien haken we collega trainees aan bij onze projecten. Zo hadden we laatst een digi-top, waar onder andere Prinses Laurentien, staatssecretaris Knops en directeuren van NS en ING aan deelnamen. Dat was georganiseerd door een collega trainee. En wij werden gevraagd om de discussie over digitalisering te leiden. Als één trainee een mooie kans krijgt, laten we anderen meeprofiteren.”

Wil jij meer weten over het Discover traineeship? Lees hier meer.

Bekijk meer verhalen van collega's