Het verhaal van Sylvia

Service Design & Implementation Manager at VodafoneZiggo

Afwisseling en verantwoordelijkheid, daar hou ik van

Tijdens mijn afstudeerstage bij de Rijksuniversiteit Groningen kwam ik bij Vodafone terecht. Ik liep zes maanden stage. Dat beviel goed en ik heb dan ook geen moment getwijfeld toen ik daar trainee kon worden. Ik werkte bij verschillende afdelingen: bij Retail Marketing heb ik een loyaliteitsprogramma opgezet, bij Service Management onderzocht ik hoe we de service over onze kanalen kunnen verbeteren.

Na het traineeship kon ik doorstromen als Service Design & Implementation Manager. Anderhalf jaar later heb ik het daar nog steeds naar mijn zin. Het is een veelzijdige baan: de ene dag houden we ons bezig met het lanceren van nieuwe abonnementen en de andere dag zijn we druk met voorbereidingen op nieuwe regelgeving vanuit de AFM. Afwisseling en verantwoordelijkheid, daar kan ik intens van genieten.

VodafoneZiggo heeft een fijne bedrijfscultuur. Er werken veel jonge creatieve mensen met een can do-mentaliteit. En die krijgen veel kansen. Zelf mocht ik al vrij snel mensen coachen. Ook ben ik actief bij de Culture Crew, een groep collega's die helpt bij het vormgeven van de nieuwe bedrijfscultuur. Daarnaast organiseer ik leuke evenementen voor ons jongerennetwerk Young VodafoneZiggo.

Ik krijg veel energie van mijn werk en ik vind het heerlijk om na werk tot rust te komen tijdens een yoga-les, een potje volleybal en door muziek te luisteren en maken. Ook praat ik in het weekend graag bij met vriendinnen.

Bekijk meer verhalen van collega's