Solliciteren bij VodafoneZiggo gaat gewoon door. Uiteraard met een COVID-proof sollicitatieproces.

Het verhaal van Sydney

Medewerker Klantenservice at VodafoneZiggo

Altijd aan het effect denken, net als bij biljart.

Een horeca opleiding, maar nu communicatie?

Ja, maar dat is zo gek nog niet. Er zit een hoop dienstverlening in allebei. Ik ben hier zo’n vier jaar geleden begonnen, daarvoor zat ik in de horeca. De eerste jaren zat ik bij het callcenter achter de telefoon. Wat je in de horeca met je hele voorkomen doet, doe je dan alleen met je stem. Je legt de dingen met een bepaalde toon uit. Je bent begrijpend maar moet ook laten horen dat je weet waar je het over hebt. Het is alsof je een biertje tapt voor iemand die achter een muurtje staat. Inmiddels doe ik meer de administratieve kant, dus de backoffice.

Wat is er anders aan Vodafone?

Kijk, callcenters worden meestal uitbesteed. Dan heb je toch minder feeling met het bedrijf. Hier weet je veel van de ins en outs. Je kent de historie en kunt veel beter de manier van denken duidelijk maken. We worden ook goed opgeleid. Ik heb een mbo callcenter opleiding gedaan. Wat ook goed is: we werken in teams en je kunt dus iemand om hulp vragen als je iets niet begrijpt. Er is altijd wel iemand die van een bepaald onderwerp extra veel weet. In de horeca werkte je ook als team maar als het dan druk werd en er ging wat mis, dan schold je elkaar soms de huid vol. Hier is alles meer open, ik heb ook goed contact met mijn leidinggevende.

Waarom past Vodafone bij jou?

Dat zit vooral in de drive die je hier vindt. Ik speel semiprofessioneel poolbiljart. Dan moet je altijd de beste willen zijn. Je gaat tot het gaatje zeg maar, of tot de zes gaatjes van het biljart eigenlijk. Dat vind ik hier terug. We willen het echt goed doen en we willen echt tevreden klanten. Ik zit nu in het ‘Red Button’ team: als iemand wat langer met een probleem zit, springen wij er in en pakken het aan. Dus buiten de vaste paden om. We zoeken ook uit hoe we zo’n probleem kunnen voorkomen. Dan ben je dus bezig met de effecten op korte en lange termijn. Net als bij poolen dus.

Bekijk meer verhalen van collega's