Solliciteren bij VodafoneZiggo gaat gewoon door. Uiteraard met een COVID-proof sollicitatieproces.

Het verhaal van Solaiman

Discover trainee Commercial at VodafoneZiggo

Ik heb geleerd dat structuur en focus rust geven

Alle Discover trainees landen eerst zachtjes op een project dat aansluit bij hun achtergrond. Om daarna in te stappen op een project dat ze – soms kilometers ver – een andere richting opstuurt. Maar er zijn uiteraard uitzonderingen. Zo startte Solaiman met een dubbele Master (Bedrijfskunde en Marketing) niet op een marketingafdeling, maar bij Customer Operations. Meteen (plons!) het diepe in dus. “Een beetje de omgekeerde weg, maar dat maakt het er alleen maar leerzamer op!”

Het meest leerzaam vindt Solaiman het omgaan met de ‘werkrealiteit’. “De hands-on ervaring eigenlijk. Met onderwerpen als je werk plannen en stakeholdermanagement heb je in je studie niet of nauwelijks ervaring opgedaan. Maar daar loop je in de praktijk wel continu tegenaan. De personal development trainingen zijn in mijn beleving meer ondersteunend. Wat ik in ieder geval heb moeten leren, is plannen. Ik ben van nature niet super strak georganiseerd. Ik val in het spectrum van de creatieve mensen die dingen graag losjes aanpakken. Ik vond het in het begin dan ook heel lastig om een project te managen. Dat probeerde ik op te lossen door steeds één taak af te ronden en dan aan de volgende te beginnen. Alleen; dat ging te langzaam, want als je over een paar dagen met een collega wilt meeten, dan moet je de afspraak wel op tijd maken."

Hallo tegenpool
Dat het anders kan, ontdekte Solaiman onder andere door mee te kijken met zijn projectmanager. “Zij is echt mijn tegenpool. Iemand die alles strak organiseert. En een agenda heeft die met kleurtjes is gecodeerd. Dat heeft me geholpen om het volgende niveau te bereiken. Ik doe nog steeds veel ad-hoc, maar gepland ad-hoc. Dat klinkt misschien vaag, maar het werkt voor mij. Dit is ook een onderwerp waar ik samen met mijn coach aan werk. Per project stellen we development goals op. In mijn geval ging het dan vaak over plannen, organiseren en focus aanbrengen in mijn werk. Vroeger zou ik een briefing voor een externe organisatie ‘ertussendoor’ hebben gedaan, terwijl de deadline snel dichterbij kwam. Nu reserveer ik er een uur voor. Ik zal waarschijnlijk niet de beste planner aller tijden worden, maar merk wel dat structuur en focus rust geven.”

Wil jij meer weten over het Discover traineeship? Lees hier meer.

Bekijk meer verhalen van collega's