Het verhaal van Sammy

Discover trainee Corporate Staff (HR) at VodafoneZiggo

Je leert vanuit verschillende perspectieven te kijken

“Ik heb eerst Bedrijfskunde gestudeerd en, na twee jaar buitenland, mijn master Human Resources Management in Rotterdam behaald. Daarna ben ik meteen bij VodafoneZiggo begonnen. In de Corporate Staff (HR) track. In mijn eerste project zoomde ik in op het ontwikkelen van meetinstrumenten voor de employee journey. Doen we als HR waar medewerkers blij van worden? Soms zie je dat je denkt het goede te doen, maar dat medewerkers eigenlijk liever iets anders willen. Daar hebben we nu meer grip op.”

Inmiddels is Sammy op project twee geland. “Totaal iets anders, want ik zit nu bij Finance. Dat was wel even wennen, want binnen HR ligt de focus op de mens in de organisatie en bij Finance richt je je op cijfers en werk je vaak wat solistischer. Bovendien kon ik niet supergoed overweg met Excel, dus dat heb ik mezelf echt aan moeten leren.” Hoewel de doelen van de verschillende afdelingen anders zijn, bevalt het Sammy goed. “De analyses die ik doe zijn heel gaaf en ik vind het enorm leerzaam. Ook cultureel, want het is leuk om met verschillende typen mensen samen te werken!”

Persoonlijk ontwikkelen
Zoals alle trainees, heeft Sammy interne opleidingen gevolgd. “Over storytelling en presenteren bijvoorbeeld. We zijn ook twee dagen in Heeze geweest om persoonlijkheidstrainingen te volgen. Dan ben je heel erg met jezelf bezig. Wie ben ik? Wat kan ik? Wat zijn mijn sterke en minder sterke kanten? Hoe kan ik met onzekerheden omgaan? Je leert jezelf en anderen beter kennen en begrijpen. Maar het meeste heb ik in de praktijk geleerd, bijvoorbeeld van collega’s en de andere trainees. En door zaken vanuit verschillende perspectieven te bekijken. In mijn geval dus vanuit de mens als HR trainee en meer financieel nu ik bij Finance zit. Je ervaart dan hoe complex de organisatie in elkaar zit en hoe alles uiteindelijk samenvalt. Mijn grootste leermoment? In het begin vond ik het een uitdaging om beslissingen over mijn eigen project te nemen. Ik had iets van ‘ik ben een nieuwkomer, dus wie ben ik om beslissingen te nemen?” Alleen; omdat je zo intensief met je onderwerp bezig bent en superveel stakeholders spreekt, heb je daar eigenlijk wél de kennis voor. Hier leer je veel van!” 

Wil jij meer weten over het Discover traineeship? Lees hier meer.

Bekijk meer verhalen van collega's