Het verhaal van Ruud

Manager Wholesale Operations at VodafoneZiggo

Liever eerlijke taal dan verkooppraat

Ruud over onze waarde ‘Open Up’

“Een open houding is onmisbaar voor een goede relatie met klanten. Eerlijk zeggen waar het op staat werkt beter dan een simpel verkooppraatje.  Als ik eerlijk en open ben, zal hij me eerder iets gunnen.”  

Open Up, Team Up en Step Up. Dat zijn de nieuwe waarden van VodafoneZiggo. Super belangrijk, want deze waarden gaan over onze cultuur. Hoe wij als bedrijf willen zijn. En hoe wij met elkaar en met onze klanten omgaan. Ieder zal op zijn of haar eigen manier betekenis geven aan deze waarden. De collega’s van de Culture Crew (een divers samengesteld team dat zich bezighoudt met cultuurverandering binnen VodafoneZiggo) vertellen welke waarde hen het meest aanspreekt en waarom. Lees hier het verhaal van Ruud van Galen.

Open, eerlijk en positief. Die woorden spreken mij het meest aan in onze bedrijfswaarden. 'Open up' is dus helemaal mijn ding. Een open houding brengt je verder, zo leer je uiteindelijk het meest.

Ik zit veel bij klanten en weet dat deze instelling onmisbaar is voor een goede onderlinge relatie. Eerlijk zeggen waar het op staat werkt veel beter dan een simpel verkooppraatje.  De klant wil dat ik er geen doekjes om wind. Hij wil horen hoe het écht zit. Als ik eerlijk en open ben, zal hij me eerder iets gunnen. Ik moet eerst zijn respect verdienen, voor die tijd kan ik hem niks verkopen.

Openheid was ook nodig om onze nieuwe bedrijfswaarden vast te stellen. Ik mocht die sessies begeleiden en dat was een geweldige ervaring. Alle leden van de Culture Crew gaven waardevolle input, we voerden goede discussies en kwamen tot mooie conclusies.

Cultuurverandering is altijd spannend, maar iedereen die ik spreek is voorzichtig enthousiast. Collega's herkennen de nieuwe 'values' als een krachtig middel om de nieuwe cultuur te laten ontstaan. Ook een heel nieuw hoofdkantoor helpt bij een nieuwe cultuur. Zo is er voor beide partijen een nieuwe start en is de een nooit meer 'te gast' bij de ander z'n kantoor.

Ruud van Galen, Partner Development Manager

Bekijk meer verhalen van collega's