Het verhaal van Oscar

Manager Product & Demand at VodafoneZiggo

Het gaat niet om pakken, maar aanpakken.

Sinds wanneer zit je bij Vodafone en wat doe je?

Vanaf 2002. Libertel was net overgenomen door Vodafone. Ik werkte daarvoor in de business consultancy en kon dus goed bedenken welke branche me wat leek. Telecom vond ik het spannends. Daar gebeurde het toen, eigenlijk nog steeds. Innovatief moet je zijn, altijd geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen. Je mag de slag nooit missen want voor je het weet loop je achter op de concurrentie. Ik ben verantwoordelijk voor een team dat zich richt op de zakelijke markt vanuit de Technology-organisatie. We zorgen op allerlei manieren dat een bedrijf ongestoord kan communiceren. Van vast tot mobiel, telefooncentrales, datanetwerken… noem maar op. Bedrijven kunnen niet uit de lucht zijn. Ze zijn dus bereid om te betalen voor ‘state of the art’ producten maar eisen daarbij wel de allerbeste service. En terecht.

Waarom doet Vodafone het goed?

Toch vooral omdat we vooroplopen. We ontwikkelen producten niet pas als daar vraag naar is. We zorgen juist dat we klaar zijn voor morgen en overmorgen. Klanten weten dat en waarderen het. We bouwen de oplossingen voor ze en gebruiken daar alles voor dat nuttig is: glasvezel, koper, ‘de cloud’.

Zijn de mensen bij Vodafone anders?

Wat me opvalt is dat wie hier werkt ook echt lol in zijn werk heeft. En dat maakt alles een stuk makkelijker. Als je met plezier werkt, vind je het niet vervelend om een stapje extra te zetten. Voor elkaar of voor een project. Ik ga niet zeggen dat iedereen hier de hele dag loopt te glimlachen maar er is een sfeer van: niet zeuren, aan de slag. Het informele hoort daar ook bij. Je ziet hier niemand met een stropdas rondlopen. Het draait hier niet om pakken, maar om áánpakken. 

Bekijk meer verhalen van collega's