Solliciteren bij VodafoneZiggo gaat gewoon door. Uiteraard met een COVID-proof sollicitatieproces.

Het verhaal van Marijn

Voormalig Discover Trainee at VodafoneZiggo

Het draaide niet alleen om het beoordelen of ik een goede kandidaat zou zijn

Marijn is inmiddels doorgegroeid naar de rol van Performance Analyst. Met dit verhaal gaan we terug in de tijd, toen Marijn haar Discover Traineeship doorliep.

Hoewel Marijn fulltime bij de start-up aan de slag kon, koos ze toch voor het Discover traineeship. Waarom eigenlijk? “Omdat ik enthousiast werd van de informatie die VodafoneZiggo op de UvA gaf. En dan vooral van de verhalen van de mensen die destijds trainees waren. Toen ik vervolgens op de website keek, had ik iets van oh mijn god, dit lijkt me eigenlijk superleuk! Vervolgens heb ik me aangemeld. En nu heb ik dus een superleuke baan.”

Pittig, maar lekker
Daar ging wel een spannende periode aan vooraf. Marijn: “Ja, het assessment proces was pittig, maar ook aantrekkelijk, vooral omdat je een groot deel online kon doorlopen. Denk aan een intelligentietest en situatieschetsen uit het leven van trainees, waaruit je dan keuzes moest maken. Wat ik ook heel leuk vond, was de videopitch via een webcam interface. Ik weet niet precies hoe andere bedrijven dat doen – ik heb verder nergens gesolliciteerd – maar begreep van collega-trainees dat VodafoneZiggo een van de meest digitaal georiënteerde assessments heeft. Dat spreekt me enorm aan, want het zegt iets over het innovatieve karakter van het bedrijf!”

Tweerichtingsverkeer
Ook het vervolg – persoonlijkheidstesten en deelname aan de assessment dag – beviel goed. “Dat was een mix van persoonlijke en groepscases, testen, rondleidingen en een interview. Dat laatste vond ik overigens wel een spannend onderdeel! Wat ik vooral fijn en goed vond, was dat we zoveel van de organisatie konden zien. Het draaide niet alleen om het beoordelen of ik een goede kandidaat zou zijn, want het was ook een dag waarop je als trainees kon ontdekken of je bij het bedrijf wilde werken. Dat vind ik belangrijk: voel je je op je gemak? Bijna alle bedrijven claimen dat de sfeer fijn is, maar het is belangrijk om zelf te ervaren of je je er thuis voelt. Die kans kregen we bij VodafoneZiggo zeker!”

Wil jij meer weten over het Discover traineeship? Lees hier meer.

Bekijk meer verhalen van collega's