Solliciteren bij VodafoneZiggo gaat gewoon door. Uiteraard met een COVID-proof sollicitatieproces.

Het verhaal van Laura

Legal Counsel at VodafoneZiggo

Nieuwsgierigheid wordt beloond.

Laura, wat doet een legal counsel bij Vodafone?

Er zijn veel zaken waar een juridische afdeling mee te maken heeft, en als legal counsel word je bijna overal bij betrokken. Er is constant nieuwe wetgeving vanuit Den Haag, maar ook vanuit Brussel. En telecom wordt steeds complexer. Wij kijken geen tv meer zoals vroeger, maar bijvoorbeeld on-demand, in het buitenland via internet op een smartphone. Je hebt ook met intellectueel eigendom te maken en nieuwe regels binnen het consumentenrecht. Dan moet iedereen zich daar wel aan houden. Maar natuurlijk ook de privacy van klanten, dat is binnen telecom echt heel belangrijk. Er zit zo veel informatie in je telefoon, zoals locatiegegevens maar ook wat je op WhatsApp zegt. Onze reclame-uitingen houden we ook in de gaten. Beloven we niet teveel? Dan zijn er nog alle mogelijke contracten die van A tot Z moeten kloppen. Never a ‘dull moment' dus.

Wat is er anders aan Vodafone?

Iedereen is anders en dat wordt juist geaccepteerd. Je krijgt de ruimte om op je eigen manier te werken en nieuwe ideeën in te brengen. Hoe en wanneer je dat doet maakt niet zoveel uit, als de resultaten maar goed zijn. Bij Vodafone heb je geen 9 tot 5 baan. We zijn jong, we doen dingen ad hoc, we zoeken de grenzen op. Je moet weten hoe je daarmee omgaat.

Waarom past Vodafone bij jou?

Toen ik een peuter was ging ik bij andere mensen aan tafel zitten als we in een restaurant aten, zomaar, uit nieuwsgierigheid… Dat nieuwsgierige kan ik hier kwijt. De ruimte die je hier krijgt, die verantwoordelijkheid, diverse onderwerpen, daar heb ik altijd van gehouden. Ik verveel me snel, dus ik zoek steeds nieuwe uitdagingen. En daar heb je er hier een hoop van. 

Bekijk meer verhalen van collega's