Het verhaal van Judith

Medewerkster Klantenservice at VodafoneZiggo

De waarheid zeggen. Tegen elkaar, tegen de klanten

Een callcenter, past dat bij jou?

De eerste vier jaar na mijn HBO opleiding ‘Social Work’, werkte ik in de zorg. Dat was minstens zo intensief als bij Vodafone. Alleen, hier los je de problemen van je klanten op, in de zorg is dat veel lastiger. Toen ik bij een callcenter ging werken vroegen mijn vrienden: ‘Is dat nou wel wat voor jou?’ Maar als je er niet zelf werkt, kijk je daar heel anders tegenaan. Het is zo complex, er zitten zoveel kanten aan… je moet echt flexibel zijn om hier te kunnen werken en vooral een teamplayer zijn. In het begin is het best lastig om overzicht te krijgen in alle abonnements-vormen en mogelijkheden. Daarbij moet je nog ontdekken hoe je de mensen snel en goed kunt helpen. Gelukkig word je daarbij enorm geholpen. Je staat er nooit alleen voor. Je wordt constant gesteund door je collega’s en je Teamleader. Als je hier werkt is het belangrijk dat je goed met mensen omgaat. Met onze klanten maar ook met je collega’s. We zeggen elkaar de waarheid, maar we zijn toch ook echt een soort vriendenclub.

Hoe ben je aan de telefoon?

Als je eerlijk bent tegen je klanten waarderen ze dat. Ik zeg soms gewoon: ‘Sorry maar dat weet ik echt niet, ik ga even overleggen en bel u terug.’ Mensen begrijpen best wel dat je niet alles kunt weten. Wat ik mooi vind bij Vodafone is het vertrouwen dat je krijgt. De verantwoordelijkheid die ze je geven… Je kan veel oplossen op een manier die jou verstandig lijkt. Je kan ‘ns een bloemetje sturen, of een kaartje als alles niet helemaal op de juiste manier is gegaan. Soms krijg je nog wel eens iets terug. We kregen laatst zelfs een heerlijke vlaai. Maar ook van een bedankje via social media word je natuurlijk ook altijd vrolijk.

Je toekomst, hoe zie je die?

Bij een grote organisatie kan je sowieso beter doorstromen, maar bij Vodafone maken ze daar extra veel werk van. Je kunt solliciteren op interne vacatures en ook als het niet helemaal bij je profiel past, kan je worden aangenomen. Er zijn namelijk veel opleidingen en cursussen om verder te komen. Als je ervoor gaat krijg je echt alle kansen.

Bekijk meer verhalen van collega's