Het verhaal van John Paul

Solution Specialist at VodafoneZiggo

Geen eilandjes, maar een hele vloot die dezelfde kant opstoomt.

Kun je wat vertellen over je loopbaan tot nu toe?

Ik ben een man van de praktijk, dat zie je wel vaker bij commerciële functies. Als je dat in je hebt, zit je goed in de telecom. Ik heb me echt al doende opgewerkt: van junior verkoper naar shopmanager, toen accountmanager en nu solution specialist. Ik werk met zo’n veertig zakelijk specialisten. Als er klanten worden bezocht, ga ik meestal mee om te vertellen wat er allemaal mogelijk is met vaste telefonie en internet. We zijn bezig om daar een goede plek te veroveren, door innovatiever te zijn en hogere kwaliteit te bieden. Dat klinkt misschien als een verkooppraatje maar ik ben er gewoon heel enthousiast over. En er zijn veel te weinig mensen die weten dat je voor ‘vast’ heel goed bij Vodafone terecht kunt.

Wat is het verschil tussen Vodafone en branchegenoten?

Dat kan ik aardig beoordelen, want ik heb ook bij andere bedrijven in deze branche gewerkt. Hier is de samenwerking gewoon beter. We zijn geen eilandjes, maar een vloot waarvan de schippers, de matrozen, iedereen elkaar helpt. Daardoor stomen we de goede kant op. Zo kunnen we in deze competitieve markt ons nut bewijzen. Laat ik het zo zeggen: je moet juist bij het aanbieden van alles dat met kabels te maken heeft, de touwtjes goed in handen houden… en dat kan alleen als je elkaar vertrouwt.

Waarom hoort Vodafone bij jou?

Dat kan ik prima verklaren. Ik houd van competitie, van winnen. Dat had ik al toen ik klein was. Als ik ergens mee verloor, bijvoorbeeld een potje Monopoly met m’n zusje, dan eiste ik een revanche. Moesten we helemaal opnieuw beginnen – en je weet hoelang Monopoly kan duren. De beste willen zijn, dat vind ik hier terug. Daar voel ik me goed bij. En m’n zus heeft me al lang vergeven hoor.

Bekijk meer verhalen van collega's