Het verhaal van Irene

Content Editor at VodafoneZiggo

Wederzijds begrip is essentieel

Irene over onze waarde ‘Open Up’

“Een open bedrijfscultuur is waar ik van hou. Daarom stel ik mezelf open voor mijn collega’s. Ik hoor graag wat zij ergens van vinden en deel ook mijn mening. Dit stimuleert samenwerking. Als je elkaars beweegredenen kent, begrijp je elkaar beter.”

Een open bedrijfscultuur is waar ik van hou. Daarom stel ik mezelf open voor mijn collega's. Ik hoor graag wat zij ergens van vinden en deel ook mijn mening waar nodig. Jezelf openstellen stimuleert kennisdeling en samenwerking. Als je elkaars beweegredenen kent, begrijp je elkaar beter. Wederzijds begrip is essentieel voor gesprekken over de heersende maar ook de toekomstige bedrijfscultuur.

Je veilig voelen is noodzakelijk voor een open cultuur. Dit zorgt ervoor dat je ook wel eens een risico durft te nemen. Zelf heb ik bijvoorbeeld onlangs 'ja' gezegd tegen een nieuwe rol binnen VodafoneZiggo. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging, maar dan neemt niet weg dat ik het tegelijkertijd best eng vind. De open sfeer op mijn eigen afdeling trok me over de streep om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Bovendien vind ik dat je kansen niet moet laten lopen. Wie nieuwsgierig blijft, wordt nooit oud!

Sinds acht jaar werk ik bij VodafoneZiggo, ik ben begonnen als student bij UPC aan de telefoon en heb later gewerkt bij E-services Leeuwarden. Dit is de afdeling die onder andere 'Webcare'-berichten oppakt. En nu ga ik dus voor enkele maanden een gaaf nieuw project aan. Met andere woorden: er komen altijd kansen voorbij en dat maakt VodafoneZiggo zo'n gaaf bedrijf om voor te werken.

Irene is onderdeel van de VodafoneZiggo Culture Crew (een divers samengesteld team dat zich bezighoudt met onze cultuurverandering). "Mijn doel binnen de Culture Crew : het samenbrengen van de twee fantastische bedrijven die Vodafone als Ziggo zijn op het gebied van cultuur. Ik kijk ernaar uit om de nieuwe bedrijfscultuur vorm te geven, waarin we het beste van twee werelden combineren".

Irene Lowik, Content Editor, VodafoneZiggo

Bekijk meer verhalen van collega's