Het verhaal van Freek

Data Analist at VodafoneZiggo

De sfeer is goed, de ambitie ligt hoog

Na mijn studie was ik hard toe aan de praktijk. Bij Vodafone viel ik als trainee met mijn neus in de boter. Ik had er niet bij stil gestaan dat er zo'n enorme business achter een telecombedrijf zit. Toch wist ik al snel mijn draai te vinden. Trainees krijgen de ruimte om het bedrijf te leren kennen, in hun eigen tempo. Al gauw merkte ik dat de consumentenkant mij het meest aansprak en gelukkig lagen daar ook mogelijkheden.

Ik kon meedraaien met uiteenlopende projecten, leerde het belang van een goed netwerk en vergrootte in korte tijd (1 jaar) mijn vakkennis. Ik ging inzien hoe belangrijk het is om verschillende teams samen te brengen om een probleem op te lossen. Je moet je niet doodstaren op je eigen bevindingen, maar openstaan voor de ideeën van anderen. Ook kan het nogal een verschil maken als je écht contact maakt met collega's. Dus niet op de automatische piloot een mail sturen en afwachten, maar even langslopen of bellen. We zijn tenslotte een communicatiebedrijf.

VodafoneZiggo heeft een fijne bedrijfscultuur, waar de sfeer goed is en collega's ambitieus zijn. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk en houd genoeg energie over om in mijn vrije tijd te sporten.

Bekijk meer verhalen van collega's