Solliciteren bij VodafoneZiggo gaat gewoon door. Uiteraard met een COVID-proof sollicitatieproces.

Het verhaal van Edwin

Voormalig Discover Trainee at VodafoneZiggo

“Tijdens de onboarding bouw je een waardevol netwerk op.”

Edwin is inmiddels doorgegroeid naar de rol van Business Analyst. Met dit verhaal gaan we een aantal jaar terug in de tijd, toen Edwin zijn Discover Traineeship doorliep.

Met een knisperverse Master in Business Administration (specialisatie: Strategie & Organisatie) op zak, rolde Edwin een half jaar geleden Strategie Insights & Integrations binnen. Maar daar ging wel een intensief onboarding traject aan vooraf…

“De onboarding duurt bij VodafoneZiggo twee weken. Als werknemer moet je het bij de meeste bedrijven met een paar dagen doen. Dat zegt veel over het belang dat VodafoneZiggo aan het traineeship hecht.” Het eerste dat Edwin opviel? “Dat alle trainees vol energie zaten en er enorm veel zin in hadden! Het programma zelf voelde een warm bad. Fijn, want de meeste trainees komen rechtstreeks uit de collegebanken, dus het is wel even wennen. Hoe beweeg je je door zo’n grote organisatie? Wie kun je waarover aanspreken?

Koffietje doen?
De eerste dagen stonden in het teken van praktische zaken en het leren kennen van de trainees. “Heel laagdrempelig. Koffietje doen. Van gedachten wisselen. Door middel van presentaties leer je de organisatie, de business units en interne clubs kennen, zoals Young VodafoneZiggo dat reizen en borrels organiseert. We zijn ook het veld ingegaan. Denk aan meelopen met een mechanic, zodat je ziet wat voor vragen klanten hebben. Een leerzame ervaring, want je merkt dat je er niet bent met ‘een kabeltje aansluiten.’ Ook hebben we in een Vodafone winkel gestaan en meegeluisterd met customer service.”

Heel waardevol
“Dat ze ons stimuleerden om de organisatie from the ground up te leren kennen, vond ik superpositief. Op de werkvloer merk je wat je voor klanten kunt betekenen. Ook leuk; de groep is heel divers. Marketing, Finance, mensen die diep in data, HR of Legal zitten; je bouwt meteen een sterk netwerk op. Als trainees weten elkaar nog steeds makkelijk te vinden. We zijn maatjes geworden. Dat is én blijft heel waardevol.”

 

Wil jij meer weten over het Discover traineeship? Lees hier meer.

Bekijk meer verhalen van collega's