Het verhaal van Christal

CVM Marketeer at VodafoneZiggo

Je moet jezelf kunnen managen.

Een Value Marketeer, dat klinkt als een waardevolle functie.

Dat is het ook… je weet dat er wordt gezegd dat je de meeste aandacht aan je bestaande klanten moet besteden? Dat doe ik. Ik zorg ervoor dat ze betrokken blijven bij Vodafone en wij betrokken blijven bij hen. Dat moet je op zo’n manier doen dat het niet irritant wordt. We benaderen onze klanten op allerlei manieren: via e-mail, sms maar ook gewoon via ouderwetse post in de brievenbus. De resultaten zijn heel goed meetbaar. We weten dus snel of het gewaardeerd wordt of niet.

Wat is er anders aan Vodafone?

Dat is toch vooral hoe we met elkaar omgaan. Ik kwam hier als trainee, en m’n mede-trainees werken nu overal in het bedrijf. Als ik nu iets nodig heb weet ik meteen wie ik moet bellen. Niemand is te beroerd om iets voor een ander te doen. Wat ook anders is: de ruimte die je krijgt. Je kunt thuiswerken, al hou ik daar zelf niet zo van trouwens. Ik geef mezelf liever een strakke planning zodat ik gewoon in kantooruren een hoop werk verzet. Misschien lukt dat ook doordat ik goed kan focussen. Je bent je eigen manager bij Vodafone.

Waarom past Vodafone bij jou?

Tja, dat is toch echt dat zelfstandige. Ik was zo’n kind dat school leuk vond. Niet zozeer het klassikale, ik hield vooral van de opdrachten die je kreeg. En dan lekker aan de slag. Hier heb ik het gevoel dat er niet steeds over je schouder wordt meegekeken. Er wordt echt rekening gehouden met je persoonlijkheid. Veel collega’s sporten bijvoorbeeld samen, maar dat is niets voor mij. Daar doet niemand raar over. Samen sparren over het werk, daar houd ik wel van. Elkaar continu challengen, en dat doen we hier vaak. 

Bekijk meer verhalen van collega's