Het verhaal van Bo

Advisor at VodafoneZiggo

De beste adviezen krijg je live

Je werkt en je studeert?

Ja, ik heb de mbo-opleiding Facility Management gedaan en kon twee jaar geleden bij Vodafone aan de slag. Dat heeft niet veel met m’n studie te maken, maar door het werk heb ik zoveel plezier gekregen in retail dat ik daar verder in wil. Ik werk in een Vodafone-winkel en het geeft een goed gevoel om mensen te helpen. Als het klikt, stappen ze vrolijk de winkel uit. Daar word je ook flink in getraind. Een deel van de training gaat via de computer en door met collega’s mee te lopen, een ander deel kreeg ik met een groep op het hoofdkantoor in Amsterdam. Zelf werk ik in Eindhoven, waar we veel internationale studenten als klant hebben. Het komt wel eens voor dat ik de hele dag alleen Engels spreek.

Wat vind je van de sfeer?

Ik zeg ’t niet omdat ik hier werk, maar we gaan echt goed met elkaar om. We helpen elkaar. Het is soms net een vriendenclub – en dat merken de klanten ook. Als je in een winkel komt en de mensen die er werken mogen elkaar niet, dan voelt dat kil. Ik heb hiervoor in een hotel gewerkt, daar was trouwens ook een prima sfeertje. Maar daar bedien je mensen en hier geef je ze advies, dat is toch anders.

Wat wil je gaan doen als je blijft?

Met de studie die ik nu doe kan ik natuurlijk veel kanten op bij een bedrijf dat in de retail zit. Ik wil alle nieuwe ontwikkelingen die er in de winkels gebeuren volgen. En zie mezelf bijvoorbeeld trainingen geven voor winkelmedewerkers. Internet mag dan steeds beter en slimmer werken, als je echt iets wilt weten moet je iemand in zijn ogen kunnen kijken. De beste adviezen krijg je toch nog altijd live, zeg ik altijd.

Bekijk meer verhalen van collega's