Solliciteren bij VodafoneZiggo gaat gewoon door. Uiteraard met een COVID-proof sollicitatieproces.

Het verhaal van Bart

Business Intelligence Manager at VodafoneZiggo

Anders zijn is onze rode draad.

Wat doe je bij VodafoneZiggo?

Data analyseren. Dat klinkt breed en is het ook. Door data te bestuderen kun je bijvoorbeeld gesprekken die wegvallen in de toekomst voorkomen. Maar ook proberen te voorspellen dat klanten buiten hun bundel raken, en ze dan een abonnementsvorm aanbieden die beter bij ze past. Mijn team probeert in een woud van gegevens een boom te vinden waarvan je de vruchten kunt plukken. Alle afdelingen en onze klanten hebben er baat bij als je data beter onderzoekt.

Waarom koos je voor Vodafone?

Da’s wel grappig, ik had een bijbaantje in het callcenter tijdens mijn studie en ik vond de sfeer hier zo in orde dat ik ben gebleven en ben doorgegroeid. Er werken hier veel soorten mensen, maar saaie figuren kom je hier niet gauw tegen. We inspireren elkaar, geven elkaar energie. Die energie voel je als je binnenkomt, die waait je bij wijze van spreken tegemoet. En dat is fijn werken.

Voel jij je daarom thuis hier?

Ja, maar er is zeker meer. In mijn vakgebied moet je ánders tegen gegevens durven aankijken. Je haalt informatie uit data die je op het eerste oog niet ziet. Dat anders kijken wordt hier gewaardeerd. Over anders gesproken; een paar jaar geleden kwam ik tijdens carnaval twee directieleden tegen. Met een biertje in de hand zei ik: “Weet je… we zouden iets met Gay Pride moeten doen, dat past bij ons. We zijn toch voor diversiteit.” Ze vonden het een prima idee en niet veel later hadden we een eigen boot tijdens de Canal Parade in Amsterdam. Onder het motto van ‘Power to joehoe’ stond er met grote letters ‘Vier gay’ op. Ik heb geholpen met de organisatie. Ik kan wel zeggen dat anders denken en anders doen de rode draad is hier.

Bekijk meer verhalen van collega's