Solliciteren bij VodafoneZiggo gaat gewoon door. Uiteraard met een COVID-proof sollicitatieproces.

Het verhaal van Aram

Manager IT Service Architecture at VodafoneZiggo

Onze techniek geeft mensen meer mogelijkheden.

Waarom ging je de Telecom in?

Ik ben gek op techniek en waar krijgen nieuwe technieken de meeste kans? Vandaar! Een goeroe ben ik niet, maar ik ben ervan overtuigd dat techniek onze wereld beter gaat maken. Vodafone kan daar veel aan bijdragen: onder andere door de apparatuur die we voor auto’s verzorgen. We hebben nu al een kastje dat constateert dat er ijzel is en dat kan doorgeven aan andere automobilisten. En auto’s kunnen zelf de politie ‘bellen’ bij een ernstig ongeluk. Maar we kunnen bijvoorbeeld ook zien dat op een bepaalde plek tijdens Koningsdag teveel mensen samen komen. De organisatie kan dat dan in betere banen leiden. In Afrika zijn er ook allerlei nieuwe mogelijkheden. Mensen die nog nooit een bankrekening hebben gehad kunnen nu, door Vodafone M-PESA, elkaar betalen. Je moet je voorstellen waar dat in combinatie met microkredieten voor zorgt. Eén derde van alle geldbewegingen in Kenia gaan hier inmiddels doorheen.

Er moet natuurlijk ook verdiend worden?

Ja, maar dat kan prima samen. Als je ziet wat nieuwe technieken opleveren, daar heeft iedereen baat bij. We zorgen er bijvoorbeeld voor dat alle nuttige gegevens van een klant direct op het beeldscherm verschijnen als deze de klantenservice belt. Je kan ‘m dan veel sneller en beter helpen. Je weet al min of meer wat voor vraag hij gaat stellen en hij kan daardoor meteen met de juiste persoon praten. Zo zorgen we ervoor dat klanten tevreden blijven en klant blijven.

Dus al die toepassingen maken het voor jou uitdagend?

Zeker. Er gebeurt zoveel en er gaat nog zoveel gebeuren. De laatste 20 jaar is het snel gegaan en het gaat nóg sneller. Veiligere wegen, veiligere betaalvormen. Ik was zo’n jongen die op de lagere school al alles uit elkaar haalde en dan probeerde om het weer in elkaar te zetten zonder dat er een schroefje overbleef. Nu ga ik naar telecombeurzen om goed in de gaten te houden wat er speelt. M’n hobby is mijn werk geworden, en die hobby maakt het leven van veel mensen een stuk aangenamer.

Bekijk meer verhalen van collega's