Solliciteren bij VodafoneZiggo gaat gewoon door. Uiteraard met een COVID-proof sollicitatieproces.

Het verhaal van Anique

Discover trainee Commercial at VodafoneZiggo

Ik heb geleerd hoe je je aan verschillende type mensen aanpast

Als je wel eens job-sites afstruint, is je misschien opgevallen dat er een paar competenties zijn die je blijkbaar voor iedere baan nodig hebt. Want of je nu solliciteert naar CEO, marketeer, bakker of konijnenknuffelaar, je moet proactief zijn. En handig in stakeholdermanagement. Maar hoe leer je een skill aan die tijdens je studie helemaal niet aan bod is gekomen?

Dat stakeholdermanagementkwaliteiten belangrijk zijn, staat volgens Anique (Master Bedrijfskunde) wel vast. “Dat merkte ik meteen toen ik op het Commercial traineeship instroomde. VodafoneZiggo is zo’n groot bedrijf dat je moet weten wie je stakeholders zijn. Wie is belangrijk voor jouw project? Wie moet je updaten? Hoe align je afdelingen? Wie is er met een vergelijkbaar onderwerp bezig? Je moet win-win situaties creëren en mensen meekrijgen, want ideeën zijn er genoeg, maar resources – denk aan tijd – zijn schaars.”

Marketing ‘versus’ sales?
“Mijn eerste project, was op het snijvlak van B2B sales en marketing; hoe verbeteren we de kwaliteit van leads? Omdat ik constateerde dat sales en marketing niet veel met elkaar spraken, heb ik daar een deliverable aan toegevoegd: ik wilde dat die twee ‘eilandjes’ begrip voor elkaar zouden krijgen. Vaak zie je dat sales ‘roept’ dat door marketing aangeleverde leads niet goed zijn. Maar waarom? Als je bij elkaar komt en ontdekt wat de ander belangrijk vindt en welke uitdagingen er spelen, kun je impactvolle verbeteringen bedenken. Dat hebben we bijvoorbeeld gedaan door marketeers met sales mee te laten lopen. En door een presentatie voor sales te houden waaruit bleek hoe lastig het is ‘goede’ leads te genereren.”

Mensen meekrijgen is de sleutel
Met resultaat. Anique: “Dat heeft veel verbeterideeën opgeleverd. En nu zie je dat sales en marketing elkaar begrijpen en versterken. Door stakeholders samen te brengen, komen ze verder. Wat fijn is, is dat je collega’s bij VodafoneZiggo open staan voor dit soort ideeën. Je moet alleen wel zelf het initiatief nemen. Als je bijvoorbeeld een workshop wilt organiseren, moet je de stakeholders opzoeken en enthousiasmeren. Ik heb dan ook geleerd hoe je je aan verschillende situaties en type mensen kunt aanpassen, zodat stakeholders met je meewillen.”

Wil jij meer weten over het Discover traineeship? Lees hier meer.

 

Bekijk meer verhalen van collega's