Solliciteren bij VodafoneZiggo gaat gewoon door. Uiteraard met een COVID-proof sollicitatieproces.

Goede balans, geweldige kans

 

  • Naam: Marleen Kooij
  • Leeftijd: 28
  • Business Unit: SI&I
  • Functie: Reporting analyst
  • Werkt bij VodafoneZiggo sinds: November 2020
  • Standplaats: Utrecht
  • Woonplaats: Duivendrecht


Er is data in overvloed. Data is het nieuwe goud, maar hoe zet je dit effectief in voor optimale bedrijfsprestaties? Dat is de uitdaging die Marleen en haar team dagelijks aangaan. Sinds november werkt Marleen bij VodafoneZiggo als Reporting Analyst. Dagelijks ontwikkelt zij naast data insights ook haar eigen kwaliteiten.

Er is nog volop leven in de brouwerij als Marleen pre-corona voor het eerst Central Office binnenloopt. “Ik zag een mooi en modern gebouw aan de buitenkant met allerlei coole mogelijkheden aan de binnenkant. Zo laad je telefoon direct op als je deze op tafel legt. Tussen de bedrijven door kun je heerlijk eten in Club Connect, gamen of genieten van een concert in de Mini-Ziggo Dome. Ik ervaarde VodafoneZiggo als een jonge, dynamische organisatie met een open en relaxte werksfeer en dat is het ook.”

Vloeiend virtueel van start

In november 2020, midden in de lockdown, begint Marleen. “Na een startgesprek met mijn leidinggevende heb ik mij in een online meeting met mijn collega’s ook even voorgesteld. Dat is toch anders dan in het echt. Maar na een virtuele kop koffie met ieder van mijn collega’s, voelde ik me al snel onderdeel van het team. Ik heb mega leuke en behulpzame collega’s. Ik kan niet wachten tot we weer samen op kantoor zitten."

Flexibel functioneren

Allemaal vanzelf ging het niet voor Marleen. “Ik heb door een ongeluk in 2018 hersenletsel opgelopen. Bij mijn revalidatie kreeg ik hulp van de Edwin van der Sar Foundation. Hun project ‘The Class’ hielp mij met inzicht in mijn belastbaarheid en vaardigheden zoals solliciteren met een beperking. Later in het traject maakte ik kennis met VodafoneZiggo en stroomde uiteindelijk door naar mijn huidige functie. Maar ik ben er nog niet. Ik ben nog beperkt belastbaar en werk dus minder uren. Ook ben ik gevoelig voor prikkels, waardoor ik soms moeite heb met concentreren of wat moeilijker uit mijn woorden kom. Als ik hierdoor mijn werkdag inkort of een overleg oversla, is dat geen enkel probleem. Ik voel me begrepen en vrij om mijn grenzen aan te geven.”

Met data naar prestatie

De organisatie nog meer data driven maken. Dat is de dagelijkse uitdaging van Marleen en haar team. “Met de tool ‘Qlik’ maken we via apps, dashboards en visualisaties een gigantische brei aan data inzichtelijk. Door Qlik-activatie optimaliseren we onze bedrijfsprestaties. Als team zetten we de kaders uit voor de initiatieven van deze activatie. Dit doen we voor de community van Reporting Analysts uit alle domeinen van het bedrijf; van B2B tot COPS en van B2C tot Technology. Met drie teamgenoten monitor ik de vooruitgang en behoud ik het overzicht hiervan. Dit is een doorlopend proces, dus we werken niet met sprints, maar houden ieders voortgang bij met een Kanban-board.”

Enjoy the Challenge

Marleen is blij met de kans die ze heeft gekregen. ‘Ik had nog geen relevante kennis van data toen ik startte. Maar dat of mijn arbeidsuitdaging is voor VodafoneZiggo nooit een probleem geweest. Ik krijg hier de kans om mezelf te ontwikkelen in een jong, ambitieus en dynamisch bedrijf met geweldige collega’s. Iedere dag word ik uitgedaagd om te leren en daar geniet ik echt van..”

Related vacancies

Discover traineeship track Commercial (B2B/B2C) Uitgelicht

Locatie: Utrecht Vakgebieden: Enterprise Sales, Marketing, Customer Experience & Digital, Student & Trainee

Discover traineeship track Customer Operations Uitgelicht

Locatie: Utrecht Vakgebied: Student & Trainee

Discover traineeship track Data Uitgelicht

Locatie: Utrecht Vakgebieden: Analytics & Intelligence, Customer Experience & Digital, Student & Trainee

Discover traineeship track Finance Uitgelicht

Locaties: Maastricht, Utrecht Vakgebieden: Corporate Staff, Student & Trainee

Discover traineeship track Technology Uitgelicht

Locaties: Eindhoven, Maastricht, Utrecht Vakgebieden: Technology, Student & Trainee

HR Recruitment Stage

Locatie: Utrecht Vakgebied: Student & Trainee

Stage Business Analytics Layer

Locatie: Utrecht Vakgebieden: Technology, Student & Trainee

Stage Content Writer B2B Marketing

Locatie: Utrecht Vakgebied: Student & Trainee

Kickstart your career

Discover our traineeships