Solliciteren bij VodafoneZiggo gaat gewoon door. Uiteraard met een COVID-proof sollicitatieproces.
Terug naar overzicht

Snel en verantwoord zakendoen met GigaNet

GigaNet is de nieuwe naam voor het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo. Een netwerk dat bedrijven veel voordeel biedt, zegt Marcel de Groot, directeur particuliere markt.

"Onderweg naar kantoor beginnen medewerkers in de cloud aan een document, achter hun bureau schrijven ze verder – samen met collega's op andere vestigingen, met wie zij via videobellen even overleggen. Dankzij de hoge snelheid en naadloze aansluiting tussen vast en mobiel vergroten zij hun efficiëntie én productiviteit."

Mensen, bedrijven en apparaten zijn steeds meer met elkaar verbonden, legt Marcel uit. "Ook bij ondernemers en hun medewerkers groeit daardoor de behoefte om snel en betrouwbaar data uit te wisselen. Bij Vodafone en Ziggo maken we dat mogelijk door op nieuwe technologieën te anticiperen en door deze in te bouwen in ons innovatieve netwerk. Met GigaNet zijn wij klaar voor de toekomst. En onze zakelijke klanten dus ook."
 

Naadloze aansluiting

In 2017 bundelden Vodafone en Ziggo hun krachten. Sindsdien maken steeds meer bedrijven gebruik van deze sterke combinatie. Marcel: "Zij profiteren via VodafoneZiggo van een naadloze aansluiting tussen onze mobiele en vaste diensten. Zij hebben in één keer toegang tot het grootste 4G-netwerk ter wereld, van Vodafone, én tot het vaste netwerk van Ziggo, dat vrijwel heel Nederland bestrijkt en ongekend hoge snelheden biedt. De downloadsnelheid bij Ziggo is nu al tot 1 Gigabit per seconde in de stad Utrecht en omstreken. Eind volgend jaar leveren we die snelheid aan twee derde van onze klanten in Nederland, met mooie pakketten en vaste tarieven."

Efficiënter en productiever

Ook los van de cijfers zijn de praktische voordelen voor het bedrijfsleven enorm, weet Marcel. Met GigaNet zorgen Vodafone en Ziggo voor een snelle connectie tussen mensen en bedrijven. "Bedrijven beschikken over alles wat ze nodig hebben om slim zaken te doen. Hun medewerkers kunnen in de cloud tijd- en plaatsonafhankelijk werken en maken gebruik van bijvoorbeeld videobellen. Op die manier vergroten zij hun efficiëntie en productiviteit."

Ongekende mogelijkheden

Met GigaNet ondersteunen Vodafone en Ziggo bedrijven niet alleen bij hun huidige dienstverlening, ze creëren ook nieuwe zakelijke mogelijkheden. Marcel wijst daarbij nadrukkelijk op de rol die het netwerk speelt in de rappe ontwikkeling van het Internet of Things (IoT).
 

Dijkbewaking via IoT

"GigaNet verbindt op dit moment al miljoenen IoT-apparaten", zegt hij. "Bij dijkbewaking wordt bijvoorbeeld gebruikgemaakt van sensoren die waarschuwen als de waterspanning verandert. Afvalcontainers geven een seintje als het tijd is om te worden geleegd, zodat vuilniswagens efficiëntere routes rijden. Steden gebruiken IoT voor het traceren van leenfietsen, zodat gebruikers hun tweewieler niet meer bij een stalling hoeven in te leveren."

5G op komst

En dat is nog maar het begin, weet Marcel. Vodafone en Ziggo bereiden GigaNet voor op de komst van 5G. Die techniek biedt zakelijke gebruikers niet alleen nog meer snelheid op hun mobiele telefoon, ze vergroot ook de mogelijkheden van IoT. Er kunnen veel meer apparaten worden verbonden. Bedrijven kunnen dus meer databronnen koppelen.

'Rijwijzer' in de bus

Marcel denkt dat de mogelijkheden van IoT onder meer interessant zijn vanuit milieuperspectief. "Met 80% van alle IoT-connecties die wij leveren, reduceren klanten CO2. Zo heeft vervoersbedrijf Connexxion een 'rijwijzer'-systeem voor buschauffeurs. Zij krijgen dagelijks feedback op hun rijstijl en passen daarop hun rijgedrag aan. Dat leidt niet alleen tot een besparing van duizenden liters diesel per jaar, maar levert ook een forse CO2-reductie op. Aan dat soort oplossingen voor een betere wereld dragen we graag bij."

Investeren in het beste netwerk

Verantwoord leven, slim werken. Met GigaNet kan het. Niet voor niets is het Vodafone-netwerk voor het tweede jaar op rij bekroond met een 9,6 en draagt Ziggo al negen jaar onafgebroken de titel 'Beste internetprovider van Nederland'. En, vult Marcel aan: "We blijven investeren, zodat we niet alleen het beste netwerk zíjn, maar ook blijven."

 

Wil jij mee bouwen aan het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo: GigaNet? Neem dan contact op met onze recruiters of check onze vacatures. 

Alleen updates zien die passen bij jouw interesse?

Meld je aan voor Inside VodafoneZiggo

Bekijk de volgende update

oktober 2019

Voorbestemd voor de telecom

Als kind droomde Rawen Ahmed er niet van om distribution specialist bij b2b marketing van VodafoneZi...

Lees verder