Solliciteren bij VodafoneZiggo gaat gewoon door. Uiteraard met een COVID-proof sollicitatieproces.
Terug naar overzicht

Samen met studenten werken aan slimme oplossingen

Op 13 oktober hebben 24 studenten van de TU/e (Sustainable Innovation en Psychology & Technology) een kijkje genomen bij ons in de keuken. Deze energieke groep heeft in twee uur ervaren wat de ‘Vodafone Way’ en wat de Vodafone mentaliteit is.

Out-of-the box denken, creatief zijn, flexibel zijn en lef tonen; het zijn dingen die bij ons horen. Uiteraard hebben we de proef op de som genomen en zijn deze studenten aan de slag gegaan met een case.

Wij zijn we druk bezig met verschillende Internet of Things toepassingen. We ontwikkelden bijvoorbeeld samen met VANMOOF een slimme applicatie voor de VANMOOF bike. Een in het frame geïntegreerde simkaart en GPS. Gestolen fietsen worden daarmee snel opgespoord. Een technologie die VANMOOF straks wereldwijd kan uitrollen en ruimte biedt voor innovatieve business modellen, zoals bike-as-a-service.


Een ander voorbeeld is de KiGO een betrouwbare waterdicht horloge met plaatsbepaling voor kinderen.


Twee voorbeelden waarmee we de wereld een stukje veiliger proberen te maken. Op deze manier geven we invulling aan onze missie: “Empower everybody to be confidently connected’.

Aan de studenten de taak om één smart ‘killer’ applicatie binnen het domein Smart Home, Smart School, Smart City, Smart Health of Smart Mobility te verzinnen die, uiteraard, past bij onze missie.

Hier was wat fantasie voor nodig maar kwamen mooie dingen uit met als winnaar: ‘het Zieken(t)huis. Een laagdrempelige app die je rechtstreeks in verbinding brengt met een arts in niet spoedeisende gevallen.

Het draaide natuurlijk vooral om fun en lekker creatief bezig zijn. En dat is zeker gelukt!

TU/e studenten, studievereniging Intermate: bedankt voor jullie komst en leuke ideeën!

Ben jij een technische student en wil je ook betrokken zijn bij Vodafone? Let us know!  Wij hebben jaarlijks verschillende stages en traineeships beschikbaar. Ook organiseren wij in-house dagen, dé kans om elkaar te leren kennen. Neem contact op met Ankie Verbeek (Campus Recruiter Technology) voor meer informatie, bereikbaar via +31611359889 of ankie.verbeek@vodafone.com.

Alleen updates zien die passen bij jouw interesse?

Meld je aan voor Inside VodafoneZiggo

Bekijk de volgende update

oktober 2016

Vodafone in Carré

Voor het vierde jaar op een rij kreeg Vodafone de kans om studenten van de Universiteit van Amsterda...

Lees verder