Solliciteren bij VodafoneZiggo gaat gewoon door. Uiteraard met een COVID-proof sollicitatieproces.
Terug naar overzicht

De cloud heeft geen geheimen voor ons

Elk bestand bij de hand

Steeds meer bedrijven bewaren hun gegevens en bestanden in de cloud. Jos Tollenaar, manager Cloud Productivity snapt dat maar al te goed. "De voordelen zijn groot. Zo heb je altijd je bestanden bij de hand. Je bent goedkoper uit, want je koopt geen dure computers, maar je huurt ze. Het onderhoud is uitbesteed, dus daar heb je zelf werk aan. Bovendien blijkt dat cloudopslag veiliger is dan het bewaren van een kopie op een externe harde schijf. Als die crasht, gaat alles verloren en is het minder eenvoudig om een back-up te maken. Bij ons in de cloud staan je gegevens opgeslagen in stevig beveiligde datacenters."

Kluis kraken

Durf je veiligheid werkelijk te noemen als voordeel van de cloud? Hackers weten er nogal eens in te breken, zo blijkt steeds weer. "Hackers zijn boeven die soms de kluis weten te kraken, wáár die ook staat. Dus ja, ze dringen ook wel eens de cloud binnen. Toch, als je alle voordelen en nadelen bij elkaar optelt, ben je echt beter af in de cloud. Mocht er onverhoopt een defect optreden binnen je bedrijf, dan blijven je spullen via de back-up bereikbaar."

Samen werken in één document

De cloud stimuleert nieuwe, efficiënte manieren van samenwerken, meent Jos. "Vergeet het gedoe van documenten in tientallen versies, die je onhandig moet samenvoegen. Via programma's als Sharepoint en OneDrive kun je met een heel team tegelijkertijd in één document werken. Rechten toekennen voor mappen of systemen gaat ook veel makkelijker via de cloud. Onze afdeling kent deze software / applicaties op zijn duimpje. Wij kunnen klanten helpen met hun functionele/ technische vragen of knelpunten."

Bedrijfsbelang versus medewerkersbehoefte

De keus voor nieuwe technologie is meestal ingegeven door verouderde systemen of een schreeuw om meer efficiency in de organisatie. Hoe zijn de reacties van de medewerkers die plotseling moeten overstappen op zo'n nieuw systeem? "Dat ligt eraan welke aanpak je kiest. Veel bedrijven pushen te veel: ze benadrukken vooral de organisatiedoelstellingen, de behoeften van collega's is duidelijk ondergeschikt aan het bedrijfsbelang", zegt Jos. "Wij werken anders: we nemen juist uitgebreid de tijd om stil te staan bij de voordelen voor medewerkers."

Tips en trucs

VodafoneZiggo ontwikkelde een 'Adoptieprogramma', waarin alle mogelijkheden en toepassingen aan bod komen aan de hand van praktische voorbeelden, tips en trucs die het samenwerken makkelijker maken. "Een overstap op nieuwe techniek is pas succesvol wanneer de mensen die ermee moeten werken overtuigd zijn. Met onze aanpak laten we de organisatiedoelstellingen en de motivatie van de gebruikers elkaar versterken. De meeste bedrijven waar we deze werkwijze introduceren, raken er pijlsnel aan gewend en willen daarna voor geen goud meer terug."

Vergaderen op afstand

Met behulp van Skype kunnen medewerkers chatten, bellen, videogesprekken voeren, vergaderen op afstand, documenten en presentaties delen en zien wie van hun collega's wel en niet beschikbaar zijn. "Zoals Google ons helpt te vinden wat we zoeken, zoals Facebook ons in contact brengt met vrienden en bekenden, zo zorgen Skype for Business en werken in de cloud ervoor dat we ons werk goed, efficient en snel kunnen uitvoeren."

Alleen updates zien die passen bij jouw interesse?

Meld je aan voor Inside VodafoneZiggo

Bekijk de volgende update

december 2017

VodafoneZiggo: op reis met de klant

De reis uitstippelen die de klant aflegt van behoefte naar product. Daar zijn alle ogen op gericht b...

Lees verder