Solliciteren bij VodafoneZiggo gaat gewoon door. Uiteraard met een COVID-proof sollicitatieproces.
Terug naar overzicht

Data inzichten gebruiken om de klantervaring te verbeteren

Op 1 december kwamen 25 data-minded analisten (onze collega's en van Teradata) bij elkaar op ons kantoor in Amsterdam. Het doel: op basis van data analyse tot concrete adviezen komen hoe wij de klanttevredenheid van ons netwerk verder kan verhogen. Uniek hieraan was dat deze hackathon een gezamenlijk initiatief was van ons en Teradata. Data specialisten uit verscheidene business units en teams hadden zich opgegeven met een divers gezelschap en skills als gevolg.

Na een korte kennismaking werd de dag afgetrapt door Bart Cloosen, manager BI Business Partnering, die meteen zijn hoge verwachtingen uitsprak over het verbinden van data waardoor je dingen kan zien die anderen niet zien. Onze collega’s van Market Insights hielpen vervolgens de hackers op weg door uit te leggen hoe wij klanttevredenheid meten met de Net Promoter Score. De groep hackers splitste zich op in 4 teams en hadden de zware taak om in slechts enkele uren de data van tienduizenden anonieme surveys te analyseren en tot een advies te komen voor de jury. De jury was aan het eind van de middag verbluft hoeveel inzichten er in een korte tijd verzameld kunnen worden met behulp van de juiste mensen, techniek en databronnen. Streng doch rechtvaardig kozen zij 1 groep aan als de winnaar en werd de dag afgesloten met een gezellige borrel.

Ben jij een master student met een kwantitatieve achtergrond en wil je ook betrokken zijn bij Vodafone? Let us know! Wij hebben jaarlijks verschillende stages en banen beschikbaar. Neem contact op met Ankie Verbeek (Campus Recruiter Technology) voor meer informatie, bereikbaar via +31611359889 of ankie.verbeek@vodafone.com.

Alleen updates zien die passen bij jouw interesse?

Meld je aan voor Inside VodafoneZiggo

Bekijk de volgende update

december 2016

We zijn uitgeroepen tot de beste werkgever van Nederland!

Vacature- en carrièremarktplaats Glassdoor presenteert de jaarlijkse Top 20 Best Beoordeelde Werkgev...

Lees verder