Applying at VodafoneZiggo continues as usual. Of course with a COVID-proof application process.

Vacancy detail Fraude Specialist

Location: Utrecht
Experience: Professional
Job field: Corporate Staff
Employement: Fulltime
Expiration date: Ongoing
Base salary: €2.863 - €4.091

Werken aan een veilige (digitale) omgeving. Voor onze klanten en medewerkers. Voor nu en de toekomst.

Dit doe je voor onze klant
Met jouw inzet als Fraud Specialist achter de schermen zijn onze klanten en medewerkers in goede handen als het gaat om hun (digitale) veiligheid. Zeker omdat je jouw expertise inzet bij het onderzoeken en uitvoeren van diepgaande data-analyses. Je monitort of er een kruisverband is tussen signalen over vermeend frauduleus handelen.

Je kijkt als het ware door de organisatie heen of het risico gelijk gebleven, verlaagd of juist verhoogd is. In ieder geval jaarlijks review en onderhoud je relevante processen, procedures en stel je zo nodig het beleid bij. Je draagt onze awareness-campagne actief uit (op het gebied van fraude-management) en zorgt voor een verhoogd fraudebewustzijn bij onze medewerkers en klanten. Ook ben je medeverantwoordelijk voor ons in- en externe fraude meldpunt.

De uitdaging van deze positie? Dat je ‘m vervult binnen een complexe organisatie, waar verschillende lijntjes samenkomen. Waar we met een mobiele en vaste kant te maken hebben én met teams die op afstand opereren. Jij achterhaalt waar de fraude zit en pakt de complexere zaken samen met de andere specialisten op.

Zó doe je dit

 • Gebruiken van analytische gegevens om fraudetrends en -risico’s op voorhand te identificeren.
 • Evalueren, verzamelen, analyseren en verspreiden van intelligence en zakelijke inzichten over fraude met VodafoneZiggo Products & Services.
 • Identificeren van interne gegevensbronnen voor preventie en actieve detectie van fraude én om te helpen het verantwoordelijkheidsgevoel over fraude binnen onze organisatie en 3e partijen te vergroten.
 • Adviseren over fraude risico’s en bedreigingen en te nemen mitigerende maatregelen.
 • Produceren van bewijsmateriaal voor onderzoeken en vervolgingszaken.
 • Je communicatieve skills inzetten bij het onderhouden van contacten met interne en externe stakeholders. Denk aan andere telecom-operators, Banken, COIN, de Autoriteit Consument en Markt, online winkels, de overheid, de KvK, politie(cyber units) en justitie.

Jij versterkt
Ons Fraud & Abuse-team is verdeeld over twee locaties: Utrecht en ons Limburgse kantoor in Maastricht. Je bent gedreven op jouw vakgebied, houdt ervan je specialisme actief uit te dragen. Hiervoor werk je nauw samen met collega’s binnen en buiten Fraud & Abuse.

Het team dat je versterkt bestaat uit vijftien collega’s, die allemaal Fraud- en Abuse-gerelateerd werk doen, en jullie manager, aan wie je verantwoording aflegt. Er is veel werk te verstouwen en je manager geeft je veel vrijheid en zelfstandigheid om je eigen weg te vinden binnen en buiten de organisatie.

Wij
VodafoneZiggo is een krachtenbundeling van twee sterke Nederlandse bedrijven. Samen vormen we sinds januari 2017 een ijzersterke combinatie in Nederland. Als communicatieprovider bieden we onze klanten het beste aan entertainment, mobiele telefonie, vaste telefonie en internet. Met onze producten en diensten inspireren we mensen, bedrijven en de samenleving om contact te maken. Of dat nu onderweg, thuis of op het werk is.

Met meer dan 8.000 medewerkers zijn we vol energie, ambitieus en maatschappelijk betrokken. Trots op wat wij presteren en met wie we dit doen. Met voor ieder veel ruimte om zich te kunnen ontwikkelen en kansen te benutten.

Jij hebt hét
Grondige kennis van en ruime ervaring met fraudeopsporing en -bestrijding. Natuurlijk weet je alles van FMS en SQL. Als specialist kun je zelf in systemen query’s maken (bijvoorbeeld over nieuwe typen fraudes) en uitstekend analyseren, samenwerken en adviseren. Ook heb je voor deze vacature Fraud Specialist bij VodafoneZiggo:

 • Minimaal een hbo-diploma, bijvoorbeeld in de richting ICT (informatiebeveiliging, data-analyse, security), in combinatie met een strategisch en tactisch werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een functie op het gebied van fraudedetectie en -bestrijding in de telecom, bijvoorbeeld als Specialist Fraudedetectie of Fraud Operator;
 • Uitmuntende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. De frauderapportages zijn in het Engels.

Enjoy the benefits
Op basis van een 40-urige werkweek kun je bij ons rekenen op:

 • Een bruto maandsalaris tussen €3.400,- en €4.500,-  (inclusief Benefit Budget en vakantiegeld) met groeiperspectief én een mooie bonusregeling;
 • Een ambitieuze werkgever, die ziet dat wanneer jij groeit, VodafoneZiggo ook groeit. Daarom krijg je mogelijkheden tot opleiding en training, én de kans om je volgende carrièrestap(pen) binnen ons bedrijf te zetten;
 • 20 vakantiedagen, met de mogelijkheid om tot 40 dagen extra verlof te kopen;
 • Ook ontvang je maandelijks een Benefit Budget van 14,95% van je brutosalaris; geld opzijzetten voor je vakantie, verlofdagen sparen voor je sabbatical, extra vrije dagen kopen of het volledige Benefit Budget direct uitkeren? De keuze is aan jou!
 • Je mag een telefoon uitkiezen en daarbij hoort natuurlijk een Vodafone abonnement, dat je ook privé mag gebruiken;
 • Als ambassadeur van onze organisatie krijg je uiteraard korting op producten van Vodafone en Ziggo;
 • Met het oog op pensioen is er een premieregeling beschikbaar, plus de mogelijkheid om zelf extra bij te sparen;
 • Een NS-Business Card naar keuze, waaronder de optie voor een 1e klas treinabonnement, waarmee je ook privé mag reizen;
 • Als je wilt, kun je bij ons parttime werken;
 • Flexibiliteit: werken waar en wanneer jij het beste werkt;
 • Een fantastisch kantoor direct aan station Utrecht Centraal. Ons Central Office is een werk- en ontmoetingsplek voor collega’s en klanten, compleet met Experience Center en winkel;
 • We vinden maatschappelijke impact belangrijk. Zo kun je bij ons gedurende werktijd deelnemen aan verschillende initiatieven op dit gebied, zoals het Online Masters programma, waarbij je kinderen verantwoord wegwijs maakt in de digitale wereld;
 • Ook als het tegenzit kun je gebruik maken van goede (financiële) regelingen, bijvoorbeeld bij arbeidsongeschiktheid;
 • Verder ontvang je voordeel op onder andere je ziektekostenverzekering, sportabonnement, kinderopvang en meer.

Jij doet het
Are you in? Neem jij het voortouw, bescherm je onze klanten én medewerkers tegen fraude en zet je fraudebewustzijn bovenaan ieders huidige en toekomstige agenda? Klik nu op de sollicitatiebutton en reageer.

Heb je vragen? Stuur een bericht naar Lotte Bijleveld (recruiter); lotte.Bijleveld@vodafoneziggo.com

* Pre-employment screening maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Deze vacature staat voor onze open zoektocht naar een nieuwe VodafoneZiggo collega.
Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.

MORE VACANCIES

Discover traineeship track Finance Highlighted

Locations: Maastricht, Utrecht Job fields: Corporate Staff, Student & Trainee

Account Manager binnendienst B2B

Locations: Utrecht, Vanuit huis Job fields: Corporate Staff, Enterprise Sales

Buyer ( Inkoper Commercial & Services)

Location: Utrecht Job field: Corporate Staff

Excited about VodafoneZiggo?

Sign up for Inside VodafoneZiggo and receive news and vacancies

Sign up