Applying at VodafoneZiggo continues as usual. Of course with a COVID-proof application process.
Back to overview

Vodafone in Carré

Voor het vierde jaar op een rij kreeg Vodafone de kans om studenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) te inspireren in het Theater Carré. Dit jaar was het podium voor Eben Albertyn, CTO bij Vodafone Nederland.

Meet: Eben Albertyn, CTO bij Vodafone Nederland
Tijdens ‘UvA in Carré komen studenten alles te weten over de laatste ontwikkelingen in het bedrijfsleven en worden ze geïnspireerd door persoonlijke verhalen van verschillende sprekers. Zo ook door het verhaal van Eben. Naast zijn familie, reizen en basketbal, heeft Eben een passie voor technologie. In de afgelopen 15 jaar heeft hij gewerkt op verschillende plekken in de wereld en voor verschillende telecom providers.

Strategie, technologie en het jaar 2026
De evolutie van technologie verandert de manier waarop we leven en waarop bedrijven zaken doen. Technologie raakt ons allemaal. Bedrijven zijn in staat om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen en nieuwe markten te betreden of te creëren. Trends en ontwikkelingen in technologie hebben dan ook een grote impact op bedrijfsstrategieën. Bedrijven worden gedwongen om slimmer na te denken, sneller te werken en flexibel te zijn.

Eben heeft met de studenten zijn gedachten gewisseld over technologie in de toekomst. Wat voor nieuwe concepten zouden kunnen ontstaan en hoe zal onze wereld er in de toekomst uitzien?

Kunnen we het ons voorstellen om in de toekomst deel te nemen in verkeer dat volledig wordt gecontroleerd door technologie? Auto’s die zonder bestuurder rondrijden en allemaal met elkaar verbonden zijn. Hoe ziet dit eruit? Voelen we ons dan veilig? Dit zou de toekomst kunnen zijn. En dan zou het spitsuur er misschien zo uitzien:


Verkeer dat met elkaar verbonden is kan zorgen voor minder files, een verkorte wachttijd bij verkeerslichten en wellicht verkeerslichten zelfs overbodig maken.
Resultaat: geen files en een sterke afname van uitlaatgassen. Cool of onrealistisch? En daar zit de crux. Het feit dat technologie eindeloze mogelijkheden biedt, betekent niet dat alles in de praktijk succesvol zal zijn. Goede business modellen zullen altijd nodig zijn. Een relevante boodschap voor deze studenten.

Internet of Things
Een van de studenten vroeg Eben op welke manier Internet of Things (IoT) effect heeft op de strategie van Vodafone. Hoe ga je om met een ontwikkeling als IoT?

“Op een bepaald niveau bedreigen deze ontwikkelingen ook onze business. Twintig jaar geleden kon je een mobiel netwerk hebben zolang je maar genoeg geld had. Nu draait het niet zozeer meer om geld. We moeten ons continu bewust van zijn wat er gebeurt in de wereld en in deze dynamische markt. Concurrenten kunnen ons vanuit onverwachte hoeken raken.“

“Maar, elke economische dreiging kan juist ook nieuwe kansen bieden. Zolang je er maar met die instelling naar kijkt en om ontwikkelingen heen innoveert. En belangrijk is dat je altijd open moeten staan voor verandering. Het vraagt ook om een verandering in de organisatie, we moeten ons comfortabel voelen bij verandering. De mensen in ons bedrijf zijn het belangrijkst, zij zorgen voor succes.”

“We zien IoT als een erg belangrijke stap vooruit. We hebben kleine stappen in het verleden gezet en er zijn nog meer interessante en creatieve dingen die we kunnen doen.”


Vodafone heeft bijvoorbeeld de ‘Smart Jacket’ gelanceerd met als doel fietsen veiliger te maken. Dit prototype wordt nu verder ontwikkelt door de Technische Universiteit in Delft.


Investeren in de toekomst
We investeren in de toekomst door ook te investeren in de nieuwe generatie. Vodafone is een corporate partner van de Universiteit van Amsterdam die de beste Master in Business (MsBA) aanbiedt aan studenten. Deze samenwerking resulteert in een actief stageprogramma en in de aanname van trainees. Op deze manier kunnen wij studenten met potentie spotten en krijgen studenten de kans om actief betrokken te raken bij Vodafone.

De samenwerking gaat verder. Martin de Jong, onderdeel van het Strategy team bij Vodafone: “Zelf ben ik voorzitter van de Advisory Board van de MsBA. Ook de Master course Strategy Execution is voor het derde jaar verbonden aan een Vodafone Business Game. Hier zijn Marcel de Groot (Manager Director Consumer Division) en Thomas Mulder (HR Director) betrokken. Katja Sizova (Head of Digital) is met haar team betrokken bij de digitale track van de Universiteit. Daarnaast geven verschillende Vodafone collega’s gastcolleges. We hebben samen een echt partnership.”

Ben jij een student of een jonge professional en wil je weten wat Vodafone je kan bieden? Neem contact op met Ankie Verbeek (Campus Recruiter) via ankie.verbeek@vodafone.nl of +31611359889 om te praten over de mogelijkheden. 

Only see updates that suit your interest?

Sign up for Inside VodafoneZiggo

View the next update

September 2016

Werk en studie op academisch niveau combineren? Het is mogelijk en.. het is leuk!

Een selecte groep Data Science & Knowledge Engineering studenten van Universiteit Maastricht krijgen...

Read more