Applying at VodafoneZiggo continues as usual. Of course with a COVID-proof application process.

The story of Anouk

Former Discover Trainee at VodafoneZiggo

Leren en ontwikkelen in een snelkookpan

Anouk is inmiddels doorgegroeid naar de rol van BI Governance. Met dit verhaal gaan we terug in de tijd, toen Anouk haar Discover Traineeship doorliep.

Ik heb nog nooit zoveel tegelijk geleerd als tijdens mijn traineeship. Je talenten worden echt op de proef gesteld en overal duiken kansen op.

Als trainee wissel je meerder malen van werkplek. Dat geeft het gevoel van een snelkookpan. Nét als je gewend bent aan je afdeling en rol, word je weer uit je comfort zone geplukt en in een nieuwe setting gezet. Super leerzaam.

Ik merk nu bij het begin van mijn tweede project al wat ik van het eerste project heb geleerd. Hoe je de startfase aanpakt bijvoorbeeld: welke gesprekken en acties belangrijk zijn om een afdeling in de vingers te krijgen.

Het brede netwerk dat je in korte tijd opbouwt, is ook een enorme plus. Doordat je in verschillende teams werkt, leer je uiteenlopende collega's en werkstijlen kennen. Ook zie je de samenhang tussen de verschillende werkzaamheden. Op dat vlak is het traineeship echt een unieke kennismaking.

De werksfeer bij VodafoneZiggo is informeel, actiegericht en collegiaal. Niet lullen maar poetsen. Als je dingen gedaan wilt krijgen, dan is er altijd wel iemand die tijd maakt om mee te denken. Elke trainee heeft bijvoorbeeld een buddy, een ex-trainee die precies hetzelfde traject heeft doorlopen. Daar kun je altijd terecht met vragen of ideeën. En natuurlijk staan de managers ook voor je klaar.  Voor goede plannen is altijd ruimte!

Anouk Wortman (1991)
Studie: Informatiekunde (BSc), Business Information Studies (MSc)

View more stories from colleagues's